Grand Slam och Svenska Cupen samtidigt i Östersund

Patrick SjööFotboll, Trav2 Comments

Jag vet att ingen längre bryr sig om travpubliken.

Men själv tycker jag att det är ytterst tråkigt när två stora sportarrangemang ska behöva kriga om publiken i lilla Östersund.

20 november förra året lottades 2017 års grupper i Svenska Cupen i fotboll. 5 mars tar Östersund emot Hammarby i en riktig publikmatch klockan 14.00. Det kan mycket väl vara gruppfinalen.

ATG presenterade ett nytt spel januari. Det heter Grand Slam 75 och ska avgöras i expressfart på söndagar. Det är en V75-omgång med radpris på en krona, men bara 10 hästar i varje lopp. Premiärdatum är 5 mars.

Vilken bana tror ni får premiären? Jo, Östersund!

Nu ska fotbollen och travet kämpa om publiken för sina stora arrangemang denna dag. Det låter helkorkat i en liten stad där att det ska behöva bli en sådan krock. Det är ju inte direkt miljonstaden Stockholm vi pratar om. Men där går knappt någon på trav oavsett andra arrangemang.

Jag vet att många skulle vilka vara på båda ställena i Östersund denna vasaloppssöndag.

Just den här krocken är jag kanska säker på att Östersundstravet tappar allra mest på.

Men liret kommer ju in och det är huvudsaken.

När ATG skickade ut sitt pressmeddelande kom ytterligare ett bevis att banpubliken är ointressant. Inte någonstans stod det vilket tid första GS75-loppet går. Däremot står det när tv sänder! Det enda som jag kan läsa mig till är att själva travdagen börjar 14.15.

Det här är Grand Slam 75

  • 15 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt
  • Sju lopp och utdelning på fem till sju rätt
  • Avgörs snabbt (max två timmar)
  • Tio hästar per lopp – mer snabbanalyserat än V75
  • En krona per rad
  • Samma jackpotregler som för V75. Om utdelningen för fem rätt är lägre än 15 kronor går femrättspotten vidare till nästa veckas Grand Slam 75 och blir jackpot i sjurättspotten
  • Premiär 5 mars på Östersundstravet. Sändningarna börjar klockan 15.30 i TV12.

Pressinformation från ATG