Tungt avslut för ÖIK i Allettan – fotbollsfest i Svenska Cupen

Patrick SjööFotboll, HockeyLeave a Comment

Det fanns en hel del sportevenemang att välja mellan i lördags.

Nyköping-ÖFK i Svenska Cupen på Rosvalla IP, ÖIK-Visby i Östersund Arena, V75, engelsk fotboll eller skid-VM på tv:n.

Jag hamnade i Kastbergshallen i Ånge där Ånge IK blev klart för spel i kvalserien mot division 1 efter 7–5 mot Husum. Det var inte den mest välspelande ishockeymatch som jag har sett i år. Ånge behöver snäppa upp sig rejält inför en stentuff kvalserie där bland annat Brunflo väntar.

I Östersund Arena tog säsongen nu slut även för A-laget. Precis som för J20 förra helgen blev det ett dramatiskt slut. Matchen mot Visby avgjordes på straffar och hade ÖIK visat prov på bättre straffar hade säsongen fortsatt. Nu vann Visby och det blev ridå ner för ÖIK.

Som jag skrev tidigare var målet i torsdags med 19 sekunder kvar mot Huddinge förödande. Huddinge fick en utvisning, tog ut målvakten och kvitterade då flera ÖIK-spelare inte tog jobbet.

Vi som gillar ishockey mår lite dåligt över att säsongen tog slut i februari.

Laget som hade som ambition att nå allsvenskan blev näst sist i Allettan. Det finns många ord som man kan sammanfatta den säsongen med. Nu har ÖIK en del att fundera över.

Jag har alltid tyckt och kommer alltid att tycka att Östersund borde ha ett ishockeylag i den näst högsta serien.

Tänk om Ulf Dahlén kunde ta laget en säsong. Inte bara för sitt kunnande utan även för sitt kontaktnät. Jag tror att han skulle vara en magnet för att få hit spelare. Jag vet att det inte är särskilt troligt att han skulle ta tränarsysslan i ÖIK. Men det är aldrig förbjudet att drömma!

Den som vill se fortsatt A-lagsishockey i kommunen år nu bege sig till Klanghallen för att se då Brunflo ska försöka kvala sig kvar i division 1. Jag tror att det är oerhört viktigt att de finns kvar i hockeyettan. Framför allt är det viktigt för alla sistaårsjuniorer i ÖIK som inte får en plats i A-laget. Nu vet jag inte hur det är i år, men det brukar vara många som ratas.

En programenlig seger blev det för Östersunds FK bort mot division 1-laget Nyköping. Nu väntar därmed fotbollsfest på Jämtkraft Arena på söndag. Då kommer Hammarby på besök i en gruppfinal. Segraren tar sig vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.

Klockan 14.00 på söndag är det som gäller.

Nu öppnas fler kassor än mot Varberg då vi blev överrumplade av över 700 personer som ville betala entré i kassan.

Ett tips. Köp biljetten på nätet eller kom i tid om du köper biljett på arenan.

Som sagt det är fotbollsfest på söndag!